David Cuenca Ros
per en 15 Juliol 2013
1,275 Vistes

Quan, dintre del teu eclecticisme, ets molt aficionat a un gènere en concret (el fantàstic i de terror, per exemple), acabes volent veure-ho tot i , en conseqüència, empassant-te molta mediocritat. "Creep" és una d'aquelles pel·lícules que es disfrutarien molt al festival de Sitges, però que quan les mires a casa un diumenge a la tarda et deixen una mica fred. Això sí: aquesta mena de productes, com a mínim gairebé sempre t'entretenen.

"Creep" no és, ni de bon tros, una mala pel·lícula. Tampoc no es pot dir que sigui gaire bona. És un exercici d'estil, un entreteniment, i com a tal cal afrontar-la. Costa una mica entrar-hi, sobretot perquè la protagonista més aviat fa una mica de ràbia, i al principi se te'n fot el que li pugui passar. Més endavant, el to puja i tot plegat es gaudeix molt més. És curiós, però quan la pel·lícula de debò comença a funcionar és quan comencem a veure el monstre, quan la càmera s'atura a seguir els seus moviments lents i malaltissos. Aleshores sí que es crea una atmosfera malsana i pertorbadora, de manera que passa al contrari que normalment, que és que la màgia s'esvaeix un cop el monstre se'ns fa massa explícit.

Una cosa que cal agrair a la pel·lícula és la seva manca de pretensions. Especialment, que no s'emboliqui buscant una explicació recargolada del perquè del monstre, Es podria dir que amb una simple foto n'hi ha prou, i aquesta subtilesa és molt d'agrair. La seva aposta per un "gore" més aviat suau funciona, i la lleu crítica social que vol apuntar no és gens panfletària i té la mida justa. En aquest sentit, la millor escena de la pel·lícula és precisament l'última, ja en l'anticlímax, molt reveladora.

Per lligar-ho amb el que deia al començament, "Creep" és en efecte una pel·lícula mediocre, en el sentit que no destaca per res en especial i no perdurarà en la memòria. Però també en un sentit molt més positiu, de pel·lícula honesta i no pretensiosa. Un correcte passatemps per a una tarda morta de diumenge.

Publicat a: Oci
Sigues el primer a qui li agrada això.
David Cuenca Ros
Bé, Neus, digeum que passades algunes hores sempre s'hi poden veure algunes coses. Però el cert és que, com també dic, mentre la veia em va deixar força fred.
16 Juliol 2013
David Cuenca Ros
Nou article
16 Juliol 2013