login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Cinema: "Ghost in the shell"

Punt de partida similar al de l'altre dia: sense haver llegit el manga original, i amb un record borrós de l'anime, no es pot fer res més que valorar aquesta “Ghost in the shell” com a obra en si mateixa. El resultat?: més que correcte.

Reconec que em va costar una bona estona entrar-hi. I no pas perquè la proposta estètica no fos atractiva, amb aquesta Tòquio futurista envaïda per la publicitat intrusiva. Però alguna cosa feia que perdés una mica la paciència, i crec que era un cert to a l'estil “Matrix” que grinyolava un xic en una pel·lícula que funciona millor quan recorda (salvant les distàncies) la mítica “Blade Runner”. De mica en mica, però, la trama, desenvolupada al principi un pèl a batzegades, va anar trobant el to i les peces van anar encaixant per construir una faula sobre els perills dels excessos tecnològics que, com a tota bona distopia, funciona perfectament en clau de present. En aquest sentit, una societat amb implants tecnològics que la fan vulnerable a l'acció de terroristes manipuladors de cervells resulta molt inquietant, i especialment esgarrifosa quan en una seqüència concreta el terrorista crea una realitat paral·lela a la ment del conductor d'un camió, fet que el portarà a utilitzar el vehicle per cometre un atemptat... Crec que no cal que continuï.

Aquests moments, en clau sociopolítica, són els millors d'un film que malauradament no gosa desenvolupar del tot la seva altra gran carta, la de la reflexió filosòfica sobre la identitat (amb una interessant relectura, això sí, del mite de Frankenstein), i que segurament per por de perdre el gran públic prefereix quedar-se a la superfície. Una taca menor per a un film finalment força entretingut i que té l'habilitat d'oferir un desenllaç tancat però alhora prou obert per si al final la cosa funciona a la taquilla i es pot obrir una franquícia. Valdria la pena seguir-la? Hi haurà temps per pensar-ho...

Mentrestant, això sí, et permet sortir del cinema amb una pregunta recurrent que també em va assaltar després d'”El amanecer del planeta de los simios”: el munt d'adolescents amb qui vaig compartir sala, més enllà d'entretenir-se, deuen haver donat alguna volta a l'argument? Molt em temo que abans de posar un peu al carrer ja devien tornar a estar enganxats al mòbil...

Comentaris (6)13-04-2017 21:02:55

davidcuencadavidcuenca blog, 18-04-2017 23:24:24

Nou article

Kotch Bandar, 19-04-2017 16:13:44

Esta es la razón x la q keria leerte. Me encanta el manga, me encanta el anime, y la peli me ha encantado

davidcuencadavidcuenca blog, 19-04-2017 19:31:57

Hola, Kotch!
Me hace ilusión verte por aquí! No me queda claro si has conseguido entender algo de mi comentario, pero por si acaso aclaro que a mí la peli también me gustó (aunque sin ser un fan de manga ni amime).
En cualquier caso, me gusta mucho tener la opinión de un fan del género que sea positiva, porque en general he leído muchas críticas, para mí incomprensibles, alrededor de la raza de la protagonista (aspecto que para mí no tiene nada de incoherente ni de relevante, puesto que le han cambiado el cuerpo).
Un saludo y força Barça! (a una hora del desenlace de otra eliminatoria imposible...)

davidcuencadavidcuenca blog, 19-04-2017 20:00:27

Por cierto: le he dado al botón de la derecha del ratón, he seleccionado traducir al español y he comprobado que es una traducción muy competente...

(Anònim), 19-04-2017 23:34:01

Tranki, tranki. Se entiende prácticamente todo (menos una palabra creo). En la peli le dan un tinte más rollo amoroso (que no hay ni en el manga ni en el anime) y el final... cambia mucho para dejarlo abierto. Pero en mi opinión está llevada de forma excelente y aunque los primeros minutos sean pesados te acaba atrapando.
El tema de la raza... pues mira, yo creo que lo hace genial. Lo que a la gente le molesta es que no sea asiatica pero realmente en el manga/anime es un cuerpo ciborg por lo que los rasgos no son importantes.
Y respecto al Barsa... bueno, espero tu comentario porque la verdad es que yo, como el del PSG, no he podido verlo debido a que los miércoles entreno

davidcuencadavidcuenca blog, 20-04-2017 23:48:27

¡Qué bién que alguien pueda ilustrarme respecto a la comparación con los elementos originales! Te lo agradezco mucho, de verdad.
Totalmente de acuerdo en lo del cuerpo, tal como ya te comenté.
Y el Barça... En fin, esta vez no te perdiste nada. Otra vez será...

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: