David Cuenca Ros
per en 25 Juny 2018
434 Vistes

Per fi, després de molts dies, tornem al cinema. La pel·lícula escollida és el film de terror “Hereditary”, i hi anem amb les expectatives molt altes. La crítica especialitzada l'ha deixat pels núvols, i tenim moltes ganes de veure-la.

El resultat és una relativa decepció, més per l'excés d'expectatives que no pas per la qualitat de la pel·lícula, que és notable. El que passa és que el producte arrisca molt: deixarà fred, segur, el públic de crispetes (una estrena molt tímida a les sales gironines ja semblava voler-ho avisar), però potser no arriba al geni metafòric d'altres produccions de terror com ara “It follows” o la molt recent “Un lugar tranquilo”. En aquest sentit, potser la principal virtut del film sigui alhora el seu principal defecte: la doble lectura possible, entre el mal sobrenatural i la bogeria. En principi la seva multiplicitat de capes és bona, però a vegades la trama camina sobre el filferro de l'equilibrista i corre el risc de caure en el ridícul, que d'altra banda pot ser buscat per reforçar la interpretació estrictament mèdica.

El cas és que tot és hereditari: el càrrec de nou rei dels dimonis i la follia genètica de tota la família protagonista. I, en tots dos casos, hi ha una troballa formal que pren sentit: els protagonistes com personatges d'una tragèdia grega, que no controlen la seva voluntat, com ninots que algú perversament manipula des de decorats en miniatura (n'hi ha prou de fixar-se en el pla que meravellosament obre el film). I, també formalment, un altre aspecte que sembla inclinar la balança cap a la interpretació no sobrenatural: tres quartes parts del metratge responen més al thriller psicològic i sobretot al drama que no pas a una pel·lícula de terror convencional. Per això fracassarà estrepitosament a les taquilles. I és una llàstima perquè, amb totes les seves vacil·lacions, es tracta d'un producte intel·ligent que contribueix a renovar el gènere.

En definitiva, una germana bessona d'un film molt similar, “La bruja”. Com si en fos una mena de remake urbà, “Hereditary” corre també el risc de ser del tot incompresa pel públic profà (inclòs, sí, aquest ruc que ara escriu).

Publicat a: Oci
Sigues el primer a qui li agrada això.
David Cuenca Ros
Gerard, nosaltres aquest cap de setmana segur que no: tenim dos concerts a Barcelona...
27 Juny 2018
David Cuenca Ros
Bueno, Kotch, a trancas y barrancas pero las dos están clasificadas. Y mi Bélgica, también, claro, creo que con una de las propuestas más atractivas del campeonato (también me están gustando Inglaterra y Colombia). Van mejor las cosas? Vas a venir?
27 Juny 2018
David Cuenca Ros
Zaz ahir a Pedralbes, Guns'n'Roses demà a Montjuïc. Eclèctics que som...
30 Juny 2018
David Cuenca Ros
Bienvenido al club de los admiradores de Bélgica! Aunque ya ves que no te vas a librar del sufrimiento futbolero: hoy, con el 0-2, ya estaba pensando qué otra selección podía animar, y me había decidido por Croacia... Aunque de momento sigo con los belgas! :-) Y ahora contra Brasil :-S Pero yo confí... Veure més
3 Juliol 2018