login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Cinema: "Hereditary"

Per fi, després de molts dies, tornem al cinema. La pel·lícula escollida és el film de terror “Hereditary”, i hi anem amb les expectatives molt altes. La crítica especialitzada l'ha deixat pels núvols, i tenim moltes ganes de veure-la.

El resultat és una relativa decepció, més per l'excés d'expectatives que no pas per la qualitat de la pel·lícula, que és notable. El que passa és que el producte arrisca molt: deixarà fred, segur, el públic de crispetes (una estrena molt tímida a les sales gironines ja semblava voler-ho avisar), però potser no arriba al geni metafòric d'altres produccions de terror com ara “It follows” o la molt recent “Un lugar tranquilo”. En aquest sentit, potser la principal virtut del film sigui alhora el seu principal defecte: la doble lectura possible, entre el mal sobrenatural i la bogeria. En principi la seva multiplicitat de capes és bona, però a vegades la trama camina sobre el filferro de l'equilibrista i corre el risc de caure en el ridícul, que d'altra banda pot ser buscat per reforçar la interpretació estrictament mèdica.

El cas és que tot és hereditari: el càrrec de nou rei dels dimonis i la follia genètica de tota la família protagonista. I, en tots dos casos, hi ha una troballa formal que pren sentit: els protagonistes com personatges d'una tragèdia grega, que no controlen la seva voluntat, com ninots que algú perversament manipula des de decorats en miniatura (n'hi ha prou de fixar-se en el pla que meravellosament obre el film). I, també formalment, un altre aspecte que sembla inclinar la balança cap a la interpretació no sobrenatural: tres quartes parts del metratge responen més al thriller psicològic i sobretot al drama que no pas a una pel·lícula de terror convencional. Per això fracassarà estrepitosament a les taquilles. I és una llàstima perquè, amb totes les seves vacil·lacions, es tracta d'un producte intel·ligent que contribueix a renovar el gènere.

En definitiva, una germana bessona d'un film molt similar, “La bruja”. Com si en fos una mena de remake urbà, “Hereditary” corre també el risc de ser del tot incompresa pel públic profà (inclòs, sí, aquest ruc que ara escriu).

Comentaris (10)25-06-2018 22:20:28

Gerard, 26-06-2018 19:36:48

Hola David!
Fa setmanes que no piulo però et segueixo igualment, simplement no coincidim amb les pel·lícules que anem a veure.
Porta unes setmanes una mica ocupat i no puc anar al cine, i això que han estrenat pel·lícules interessants...

davidcuencadavidcuenca blog, 26-06-2018 19:42:41

Hola, Gerard!
A mi em passa exactament el mateix. Fixa't que feia setmanes que no parlava de cap pel·lícula. Per cert: crec que aquesta, "Hereditary", potser t'agradaria prou.

Gerard, 26-06-2018 19:53:59

De fet és una de les que m'agradaria veure i per això he llegit la teva ressenya molt per sobre.
A veure si aquest cap de setmana puc anar al cine. Faré una repassada a la cartellera i hauré de triar una de les diversos que m'agradaria veure...

Kotch Bandar, 27-06-2018 09:54:18

Tengo ganas d verla... Pero todavia no he ido ni siquiera a la de Jurassic World 2 asi q va para rato.
PD: No se si me sale peor ser de España o de Argentina. Al final siempre nos quedara tu Bélgica XDXDXD

davidcuencadavidcuenca blog, 27-06-2018 23:22:32

Gerard, nosaltres aquest cap de setmana segur que no: tenim dos concerts a Barcelona...

davidcuencadavidcuenca blog, 27-06-2018 23:24:18

Bueno, Kotch, a trancas y barrancas pero las dos están clasificadas. Y mi Bélgica, también, claro, creo que con una de las propuestas más atractivas del campeonato (también me están gustando Inglaterra y Colombia).
Van mejor las cosas? Vas a venir?

Gerard, 29-06-2018 19:01:32

Canvieu una passió per a una altra! Sembla que avui no hi ha cap estrena rellevant, ideal per recuperar-ne. Potser aniré a veure la reposició d'"El Pardí"..., no fos cas que tingués una vida comercial més curta que "Hereditary".

davidcuencadavidcuenca blog, 30-06-2018 19:59:37

Zaz ahir a Pedralbes, Guns'n'Roses demà a Montjuïc. Eclèctics que som...

Kotch Bandar, 30-06-2018 23:10:37

10 balones d oro para casa hoy. Permiteme engancharme a la ilusion "belgiquense". Weno...mejor... No. Ya he comunicado a las chicas q dejo el equipo. Sin embargo lo d Girona espero q si. Estoy negociando xa finales d julio o principios d agosto. Ya t ire comentando

davidcuencadavidcuenca blog, 03-07-2018 00:22:45

Bienvenido al club de los admiradores de Bélgica! Aunque ya ves que no te vas a librar del sufrimiento futbolero: hoy, con el 0-2, ya estaba pensando qué otra selección podía animar, y me había decidido por Croacia... Aunque de momento sigo con los belgas! :-)
Y ahora contra Brasil :-S Pero yo confío!!!
Siento que las cosas no vayan bien. Las fechas que comentas son muy buenas; más tarde la cosa se complicaría un poco... Quedo a la espera, y mientras tanto mucho ánimo!

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: