login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Cinema: "Posesión infernal", "Malcolm X" i "Los aventureros del Lucky Lady"; i futbol: Barça 1- Llevant 0

Cap de setmana amb força pel·lícules vistes i un partit ensopidot. Comencem per les pel·lis, una de les quals, "Posesión infernal", podeu veure encara al cinema. La veritat és que es tracta d'una pel·lícula distreta i prou ben aconseguida, però faria de molt més bon disfrutar al festival de Sitges, on cada amputació corporal (i n'hi ha unes quantes) seria celebrada amb crits i aplaudiments. La pel·lícula, que fa una aposta contundent pel "gore" amb un aire important de sèrie B, enganxa al començament i també té un final potent. Entremig la cosa no acaba de funcionar, potser perquè els personatges no estan ben construïts i per tant es fa difícil sentir-hi empatia, de manera que la por que pretén provocar no acaba d'arribar. Però vaja, que està feta amb gràcia i passes una estona molt distreta. Si s'hi vol veure alguna cosa més, potser podem trobar en la possessió diabòlica que pateix la protagonista una metàfora de la drogoaddicció o, més ben dit, de la síndrome d'abstinència...

Les altres dues pel·lícules, vistes a casa, ja són més antigues, i es poden considerar clàssiques. "Malcolm X" és un retrat implacable de la figura d'aquest líder de la comunitat afroamericana, rodat amb l'empenta i l'energia que caracteritzen Spike Lee, i no s'estalvia entrar en algunes ombres del personatge, tot i que el final té un clar i explícit to de lloança. "Los aventureros del Lucky Lady", per la seva banda, és una agradable i entretinguda pel·lícula d'aventures, amb el toc desenfadat i una mica "naïf" que acostumava a donar-hi Stanley Donen. El context, l'època de la Llei Seca, és només una excusa per gaudir amb les peripècies dels tres protagonistes, que formen un trio sentimental molt revolucionari per l'època.

Per tant, tres pel·lícules no pas excel·lents, però sí molt entretingudes, la qual cosa contrasta amb el partit jugat pel Barça aquest cap de setmana. El millor, haver aconseguit guanyar tot i haver reservat jugadors i haver jugat a mig gas. A veure què ens espera a Munic. Que sant Jordi ens ajudi!

Comentaris (1)22-04-2013 21:22:05

davidcuencadavidcuenca blog, 24-04-2013 23:35:37

Nou article

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: