login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Cinema: "Todo el dinero del mundo" i "Rastres de sàndal"; i futbol: Màlaga 0 - Barça 2

Dissabte tenim ganes d'anar al cinema, però hem de triar la pel·lícula per eliminació. Cap ens acaba de fer el pes, de manera que procurem triar la menys dolenta. Ens en sortim: “Todo el dinero del mundo” no passarà a la història, però entreté i no ofèn la intel·ligència. Grinyolen alguns aspectes capriciosos d'estructura i de disseny de personatges, però ofereix una reflexió lúcida: no són exactament els diners els que mouen el món, sinó el poder que donen. Sembla el mateix, però no ho és. Ridley Scott torna a mostrar-se solvent en l'elaboració de productes crispetaires competents: l'oblidarem al cap de no gaire, però la pel·lícula ens ha fet passar l'estona i sentir el plaer d'anar al cinema per anar-hi, de manera intranscendent.

Diumenge ens posem “Rastres de sàndal”. Una altra vegada res de l'altre món, però ben correcta i agradable. No m'agrada l'aposta per aquesta Barcelona tan de postal, ni algunes interpretacions entre limitades i sobreactuades, però sí una mirada femenina molt necessària per explicar amb la sensibilitat adequada aquesta història originada en una Índia atroçment patriarcal i classista. Perquè interessen més els sentiments que la política, i el resultat és un relat sensible sobre la identitat que també deixa el bon regust de les tardes intranscendents.

Abans hem vist el Barça, dissabte a la tarda. Un altre dia a l'oficina. El Barça actua com l'oficinista que sap que té poca feina i decideix no dosificar-la, sinó enllestir-la ràpid i poder-se distreure amb altres coses a l'ordinador. Entre Alba, Suárez, Dembélé i Coutinho liquiden aviat l'enfrontament, i una absurda expulsió a les files del rival ho posa tot encara més fàcil. La segona part, un suplici. Entre uns que no en saben i uns altres que no volen, els minuts passen sense pena ni glòria tot pensant en el Chelsea. I el plaer de veure un partit de futbol intranscendent.

PD: Dos nois denuncien haver estat agredits per una desena de salvatges a Barcelona per anar agafats de la mà i portar el llaç groc. Però suposo que això no deu pas ser delicte d'odi...

Comentaris (1)13-03-2018 00:45:40

davidcuencadavidcuenca blog, 15-03-2018 23:10:29

Nou article

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: