login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Cinema: "El viento se levanta" i "Purgatorio"; i futbol: Vila-real 2 - Barça 3

No ha estat el cap de setmana més reeixit cinematogràficament parlant. Cap de les dues pel·lícules vistes es pot dir que fos dolenta, però tampoc completament satisfactòria. Dissabte vam anar al cinema a veure l'última pel·lícula del mestre japonès de l'animació Hayao Miyazaki, "El viento se levanta". La pel·lícula és visualment extraordinària, i explica una història commovedora, però narrativament és una mica irregular, amb problemes de ritme i altres de precipitació. Miyazaki parteix de la biografia d'un dissenyador d'avions japonès per construir una faula al voltant de la necessitat de somiar però també dels perills que comporta. Cal agafar-se el tema dels avions com a sinècdoque del somni que pugui tenir qualsevol persona, perquè si el tema en concret no t'interessa et pot fer avorrir-te i desconnectar; tot i que sospito que la tria no és casual i que Miyazaki és un enamorat dels avions, com demostraria la molt més entretinguda "Porco Rosso". Miyazaki construeix a més la història d'un somiador que decideix perseguir els seus anhels sense fer-se plantejaments ètics sobre la seva tasca, i en fa una defensa que ens vol venir a dir que a la vida tots hem de fer el que podem i el que sabem fer, sense pensar en l'ús que en faran els altres per evitar frustracions i mals de consciència. Paral·lelament, apareix una història d'amor que recupera l'estranya fascinació que senten els nipons pel prototipus de dona romàntica, fràgil i malaltissa, com es pot apreciar també en l'obra literària de Haruki Murakami, amb el qual també comparteix una desconcertant combinació entre realisme i fantasia. Es tracta, doncs, d'una pel·lícula amb virtuts i defectes, en realitat més bona que dolenta, i que regala al final una reflexió inquietant: potser l'infern i els nostres somnis són llocs semblants.

I diumenge, aprofitant un obsequi de la revista "Fotogramas", vam veure online la pel·lícula "Purgatorio", debut en el llargmetratge del cineasta català Pau Teixidor. La pel·lícula, malgrat la sensació que molta cosa del que hi ha és palla per allargar el metratge, es mira amb plaer i interès per la resolució de la intriga, però és precisament aquesta la que acaba decebent. Després de muntar de manera impecable una tensió basada estrictament en criteris orgànics, el guió decideix una aposta final pel món sobrenatural que no satisfà. Tot i així, té mèrit rodar una història que apunta maneres amb quatre duros, i per tant caldrà no subestimar aquest nou cineasta i seguir-lo de prop, per si de cas.

Pel que fa al Barça, no toca fer cap valoració futbolística del que es va veure ahir al Madrigal de Vila-real. Prou van fer els jugadors jugant el partit i remuntant-lo, sense joc però amb coratge. Ah! I un 10 per a Dani Alves: quan algú vol ofendre't, el millor és demostrar-li que no ho pot aconseguir, tot i que a vegades costa.

Comentaris (7)28-04-2014 23:15:42

miquelpugamiquelpuga blog, 28-04-2014 23:23:38

seny,pit i collons.per sempre

davidcuencadavidcuenca blog, 28-04-2014 23:30:52

Per sempre!

Isaac, 30-04-2014 16:49:35

La primera cosa que m'agrada de Dani Alves.

davidcuencadavidcuenca blog, 30-04-2014 20:50:43

El mateix dic. Això, i el fet de portar el 22 en referència a Abidal, a qui a més sembla que va oferir ser el donant de fetge en el seu moment, que no és poca cosa.

davidcuencadavidcuenca blog, 30-04-2014 22:44:38

Nou article

Neus, 02-05-2014 11:29:26

"El viento se levanta", una peli perfecta per mi tenint en compte que tinc fòbia als avions ;-P
La de diumenge distreta, tot i que no passarà a la història.

davidcuencadavidcuenca blog, 02-05-2014 18:17:27

Bé, ptijor seria "Viven" o "United 93"... Concideixo en el de la de diumenge.

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: