David Cuenca Ros
per en 15 d'Abril 2013
1,361 Vistes

Hola a tothom! Com que aquest blog consistirà a comentar en cada moment qüestions referents a les meves passions (Barça, cinema i lectura), i no volia que semblés que en prioritzava una per davant de les altres, per ser el primer dia us proposaré un tema de cadascuna, i que cadascú comenti, si li ve de gust, el que més li interessi.

LECTURA: LA BIBLIOTECÀRIA D'AUSCHWITZ

Es tracta d'un llibre que em van regalar per Reis. Està escrit originàriament en castellà, però a mi me'l van regalar traduït al català. És un llibre d'aquells que enganxen, en el qual pateixes per la sort de la protagonista i no pots parar de llegir. Per tant, respon una mica a l'esquema típic dels best-sellers, però el cert és que es demostra una certa intenció literària, cosa que és d'agrair. Està molt ben documentat, i només pateix d'alguna incoherència interna en el punt de vista narratiu: si bé és cert que està escrit en tercera persona, amb un narrador extern, és innegable que ho veiem pràcticament tot amb els ulls de la protagonista, de manera que quan aquesta desapareix d'escena durant algunes pàgines per seguir les peripècies d'altres personatges no pots evitar tenir la sensació que s'ha trencat el fil del relat. Tot i així, en general està ben escrit i és molt recomanable per introduir lectors joves en el drama del nazisme. La història? En un pavelló d'Auschwitz un grup de jueus aconsegueixen reunir clandestinament una petita col·lecció de llibres que serveixen per poder educar els nens quan els nazis no vigilen. La protagonista és la responsable de protegir aquests llibres i d'impedir que els nazis els descobreixin, a risc de la seva pròpia vida.

 

CINEMA: TESIS SOBRE UN HOMICIDIO

Pel·lícula argentina protagonitzada pel popular actor Ricardo Darín. Un professor està convençut que un dels seus alumnes ha comès un crim, i s'obsessiona a reunir prou proves per incriminar-lo. Al meu entendre, la peli vol ser una reflexió sobre el fet que la justícia és arbitrària, ja que tota persona jutja sempre els fets de manera parcial, en funció de la percepció que té de la realitat. El final queda obert: el director vol que nosaltres formulem la tesi sobre allò que hem contemplat, tal com ens convida a fer el mateix títol. Jo tinc una interpretació molt personal del que ha passat, però me la reservo per si algú la vol veure i comentar-ho després aquí. En tot cas, entenc que totes les conclusions seran vàlides, ja que nosaltres, com a espectadors, adaptem les pistes a allò que volem creure, igual que fa el protagonista.

 

FUTBOL: SARAGOSSA 0 - BARÇA 3

Partit plàcid que fa que ja només ens quedin nou punts (si el Madrid no falla abans) per ser campions. El partit només va deixar coses positives: no hi va haver lesionats (notícia!) i els jugadors menys habituals van resoldre el partit amb solvència. Thiago i Tello es van reivindicar, demostrant que tenim el futur assegurat, i altres jugadors com ara Song també van completar una bona actuació. Si busquem pegues, sempre en trobarem: Adriano va tornar a fer un partit espès i va deixar clar que no és una bona opció com a central, Cesc va tornar a ser una nul·litat absoluta i Tito va trigar massa a fer els canvis. Però ja només tenim tres lesionats (molt importants, això sí: Puyol, Mascherano i Messi) i, malgrat el pessimisme que es respira en l'entorn, arribarem a Munic, si no passa res, amb plenes garanties. Malgrat que el rival serà duríssim, serà difícil que hàgim de superar més adversitats que contra el PSG, de manera que si llavors ens en vam sortir, no veig per què no podem ser mínimament optimistes o, si més no, estar una mica il·lusionats i esperançats.

Publicat a: Oci
Sigues el primer a qui li agrada això.
David Cuenca Ros
Hola a tots! Gràcies pels vostres comentaris! Resposta per al de Besalú: d'entrada prefereixo que el blog tingui un contingut lúdic i centrar-lo en les meves aficions per compartir-les amb vosaltres. Quan entren en joc la política i l'actualitat, sovint aquests blogs s'acaben enrarint amb comentaris... Veure més
16 d'Abril 2013
David Cuenca Ros
Hola, Toni! Benvingut! I tu, Neus, que amb "tímidament" em referia al fet que comentaves poca cosa de la peli... :-)
17 d'Abril 2013
David Cuenca Ros
Nova entrada
18 d'Abril 2013