login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Futbol: Barça 3 - Betis 1; i cinema: "El gran hotel Budapest" i "Descalzos por el parque"

Quin partit, el d'ahir! No hi ha manera que aquest equip trobi la regularitat en el seu joc, i ahir ens va obsequiar amb la seva versió més negativa. Pel que fa a la primera part, mitja paciència: es va jugar a mig gas, sens dubte pagant l'esforç que es va fer dimarts passat i pensant en el que caldrà tornar a fer dimecres que ve, però es tenia el domini de la pilota i del joc. Només es podia retreure que no tinguessin més pressa per fer un segon gol i deixar un resultat menys perillós, però de partits així cada any n'hi ha i es podia ser comprensiu. Però la segona part... absolutament inadmissible. No pot ser que el cuer de la lliga t'acorrali a l'interior de l'àrea, que et deixi sense la pilota, que et maregi. El Barça es pot permetre jugar millor o pitjor, jugar amb més o menys intensitat, però no es pot permetre perdre el control del joc de la vergonyosa manera com ho va fer ahir. El millor, és clar, els tres punts. Però molta preocupació amb vista al partit de dimecres, sobretot perquè si hem de basar-nos en l'alineació d'ahir fa tota la sensació que Martino insistirà amb els quatre petits. És clar que, ben mirat, no m'estranya, si es té en compte que el problema d'ahir va ser que l'equip va jugar separadíssim, i això seria mortal contra l'Atlético. Però, si no hi ha més remei que fer-ho, proposo repetir l'alineació de l'anada però canviant algunes peces de lloc: Iniesta d'interior, Cesc de fals 9, Neymar a l'esquerra i Messi a la dreta (com en el partit de lliga contra el Madrid al Camp Nou). D'aquesta manera tothom es trobaria més còmode al camp, excepte Messi; però Messi es podria beneficiar de la manera descarada com l'Atlético regala les bandes. És una idea, davant d'un partit vital que no podré comentar aquesta setmana per raons professionals (això si és el que el puc arribar a veure, que espero que sí).

El que sí que puc comentar és l'última raresa ideada per Wes Anderson, "El gran hotel Budapest". Hi ha una escena que em sembla clau per interpretar-la: el moment en què el grum mostra alarmat al conserge la portada d'un diari en què apareix un gran titular que anuncia l'inici de la guerra a Europa, però el motiu d'alarma és una notícia en format breu que anuncia la mort d'una de les amants del conserge, fet que desencadenarà la trama de la pel·lícula (que s'obre i es tanca amb una sorprenent estructura de nines russes). En altres paraules: tal i com feia notar una crítica del film apareguda a la revista "Fotogramas", per primera vegada la realitat obrirà una escletxa en el món fantasiós d'Anderson, malgrat que continuarà prioritzant les aventures deliciosament exagerades dels seus protagonistes. Però l'escletxa està oberta, i es podria dir que aquí l'argument principal és el conflicte entre la cultura i la barbàrie, i que les criatures de l'hotel representen una metàfora nostàlgica d'allò que hauria pogut ser Europa i ja mai més podrà ser. La frase final de la pel·lícula ens parla del conserge però també del mateix director: el seu món va acabar abans que ell hi fos, però la perseverança per fer-lo possible es manté en la seva actitud. En aquest sentit, es podria qualificar "El gran hotel Budapest" com la pel·lícula més profunda d'Anderson, almenys de les que jo he vist, però no puc evitar que em quedi la mateixa sensació que després de veure "Moonrise Kingdom": la d'haver vist una obra agradable, colorista, imaginativa i tècnicament impecable, però que té tots els números perquè me n'oblidi al cap de quatre dies.

I acabo avui amb "Descalzos por el parque", una deliciosa comèdia romàntica clàssica, d'aquelles que ja no es fan. Ara, malgrat que no tinc prejudicis i m'agrada qualsevol gènere mentre estigui ben fet, acostumo a fugir de les pel·lícules etiquetades com a comèdia romàntica, però crec que precisament és perquè actualment la majoria no són bones, i sempre expliquen el mateix i sense cap mena de gràcia. Aquí, en canvi, els diàlegs són enginyosos, les situacions són fresques i originals, el to és teatral però ple de vida... M'encanten les pel·lícules actuals que innoven i que arrisquen, però que agradable que pot ser omplir una tarda de diumenge amb un bon clàssic!

Comentaris (5)06-04-2014 21:15:15

Neus, 06-04-2014 21:29:48

Estic d'acord amb tu que la peli d'ahir aviat l'oblidarem, tot i que vam passar una estona molt agradable i tenia unes imatges de molta bellesa.
Per altra banda, m'ha encantat "descalzos en el parque". La recomanaria a tothom

davidcuencadavidcuenca blog, 06-04-2014 21:31:31

Doncs aquesta vegada sí que veig que estem d'acord al cent per cent...

miquelpugamiquelpuga blog, 06-04-2014 21:52:52

una pel-licula deliciosa

davidcuencadavidcuenca blog, 06-04-2014 22:03:41

Suposo que et refereixes a "Descalzos en el parque". M'alegro que l'hagis vist i qe també l'hagis gaudit.

davidcuencadavidcuenca blog, 14-04-2014 00:33:32

Nou article

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: