login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Futbol: Barça 5 - Celta 0

Amb l'olfacte en les previsions sobre el futur que em caracteritza, ahir em vaig passar la tarda amb un mal pressentiment sobre el partit que el Barça havia de jugar amb el Celta: que si només es parla de Coutinho, que si el Celta és molt perillós a la copa, que si tenim el cap en altres coses i quan ens n'adonem ja haurem perdut un títol... I arriba el partit i el Barça es poleix l'eliminatòria en 30 minuts.

I quins 30 minuts! No va ser només que l'equip va ser especialment eficaç i va convertir en or tota jugada d'atac que va generar (algun dia la societat Messi-Alba haurà de ser estudiada en museus), sinó que va excel·lir en absolutament tot: la pilota circulava a un ritme vertiginós, la mobilitat en atac era constant, la pressió després de pèrdua no podia estar més ben coordinada, va tornar el primer toc com a marca de fàbrica... Mentre el Camp Nou cridava llibertat, jo des de casa em fregava els ulls i gaudia com feia temps que no passava. Hauria volgut que aquella primera part no s'acabés mai.

I és que, certament, era previsible que la segona part seria un tràmit. Aquesta circumstància, la d'escombrar el rival des de l'inici per poder fer la migdiada després (és un dir, donat l'horari intempestiu del partit; si Valverde hagués pogut, hauria canviat tot l'equip després de la represa) va ser una característica més d'un partit que va recordar perillosament (sisplau, que no sigui un miratge!) l'època daurada de Guardiola. Una altra a afegir va ser aquella percepció errònia que podia quedar a algú que el rival no s'hi feia prou: el Celta és un bon equip molt ben entrenat i amb gust per la pilota, i va aterrar a Barcelona amb ambició, però va tornar aquella sensació que quan el Barça s'hi posa de valent converteix en vulgar a qualsevol.

Però la segona part no va ser del tot estèril. A banda del gol de Rakitic, el millor va ser la constatació de les primeres cavalcades plenes de tècnica de Dembélé, i l'esperança que quan aquest noi perdi la por i es deixi anar pot ser espectacular i un factor de desequilibri més enllà de Messi molt necessari per brodar el joc de possessió que sembla tornar. I això sense comptar amb Coutinho, que ahir des de la llotja devia pensar que s'haurà de posar les piles per adaptar-se a aquest huracà de joc (que no pateixi, però, que si fins i tot Gomes aconsegueix no fer nosa del tot...).

Cal treure's el barret davant Valverde. Només d'arribar es va trobar havent de dirigir una nau coixa per deserció d'un membre destacat de la tripulació. Després se li va lesionar el fitxatge estel·lar. Després, el pilar de la defensa. Però res el va fer trontollar. Gràcies al seu treball tàctic, l'equip va anar creixent des de la consistència i el retorn de les línies juntes. Se li va retreure que l'equip guanyava però avorria, però ell va continuar a la seva. I l'any nou ha portat una versió imperial de joc que seria deliciós que amenacés de quedar-se.

I tot plegat seria quelcom molt proper a la felicitat, si no fos perquè en dies com avui no passa de simple antídot contra les nàusees que provoquen les mentides de certes interlocutòries.

Comentaris (3)13-01-2018 03:37:00

davidcuencadavidcuenca blog, 16-01-2018 00:34:11

Nou article

Anònim(?), 22-01-2018 09:24:51

Vaig anar per primer cop al camp nou, i he de dir que Messi imposa molt, no tindra el futbol cap jugador com ell, es un plaer per la vista. Tenia l'esperança de que el Celta fes el miracle, pro no va poder ser. Tambe cal clmentar que no son hores per fer un partit, pq la meva parella gairebé s'hi queda del fred. Vaig complir un somni veient el meu celta jugar. Ja deus saber qui sóc, espero que tot et vagi bé, i aviam si un dia ens veiem, tinc ganes de parlar. Hala celta

davidcuencadavidcuenca blog, 23-01-2018 00:03:42

Només se m'acudeix algú que pot aparèixer per aquí per comentar el Celta... El que m'estranya és que no ho fessis el dia que ens vau empatar a la lliga! M'alegro que gaudissis del Camp Nou i també que tinguis parella... Espero veure't aviat!

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: