login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Futbol: Barça 2 - Dépor 2

Fa una setmana escrivia que, malgrat que el Barça s'havia deixat empatar un partit que tenia guanyat a València, no me n'anava a dormir enfadat perquè l'equip ho havia fet gairebé tot bé, i només calia lamentar el poc encert en la rematada. Aquest dissabte la situació va ser semblant; però aquesta vegada sí que em vaig enfadar, i molt. El Barça va començar fantàstic el partit, amb un ritme de circulació de pilota molt alt i amb els jugadors ben posicionats. Però va ser incapaç de mantenir-ho, i el partit es va anar ensopint víctima del plantejament valent i original de l'adversari: en deixar el Dépor dos jugadors despenjats en atac, més un tercer pendent de Busquets, l'amenaça de la contra feia que paradoxalment el Barça, contra menys defenses, jugués pitjor. El Dépor regalava les bandes, però els laterals havien de mesurar les pujades per no deixar la defensa en inferioritat. A més, el Dépor es concentrava a defensar les rematades i no el joc al mig del camp, que donava per perdut. Dit d'una altra manera: els gallecs es van intentar fer forts a les dues àrees, i a la pròpia van ser sempre superiors.

Però el Barça és el Barça i dues fogonades de qualitat des de fora de l'àrea van fer inútil el plantejament rival. 2-0 i el més difícil estava fet: sense jugar bé, el Barça tenia el partit controlat. I d'aquí la indignació: NO es pot regalar un partit que guanyes 2-0 a casa a deu minuts del final. No pot ser que deixis que el rival pugui acabar desenvolupant el seu pla (al final dues situacions de superioritat ajudades per una mala versió de Mascherano i un lamentable Mathieu) quan ja no tenies cap necessitat de permetre-li. En aquests casos és quan es troba a faltar el futbol control, el defensar amb la pilota. Autocomplaença? No ho sé. Un avís? Segur.

Comentaris (5)14-12-2015 22:23:53

miquelpugamiquelpuga blog, 16-12-2015 21:58:51

un avís que no calia,aixó els passa molts cops...

davidcuencadavidcuenca blog, 17-12-2015 20:48:18

Sí, és marca de fàbrica...

miquelpugamiquelpuga blog, 17-12-2015 22:39:03

cal estudiar perquè amb passades llargues,els nostres defenses,sempre estan a contra peu

davidcuencadavidcuenca blog, 19-12-2015 01:17:18

Jo crec que passa per dues raons. La primera, perquè som un equip ofensiu que volem començar a generar joc des de la primera línia, i això situa els centrals sovint al mig del camp (per no parlar de la profunditat dels laterals). Això primer ens ha passat tota la vida, si més no des que juguem a l'estil cruyffista, i no en renego perquè m'agrada que l'equip vulgui ser protagonista i perquè aquesta fórmula ens ha donat més èxits que disgustos. La segona és més pròpia de l'evolució de l'estil actual: en voler jugar tan verticals, a vegades l'equip s'allarga massa i hi ha massa distàncies entre línies, fet que provoca que la defensa quedi més venuda.

davidcuencadavidcuenca blog, 19-12-2015 01:18:12

Nou article

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: