login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Futbol: Barça 6 - León 0; i lectura: "Volverás a Región"

Ja tornem a tenir el Barça en dansa. L'estiu ha estat mogut a la secretaria tècnica, que no sempre ha fet la sensació d'estar encertada. Els fitxatges de Luis Suárez i Mathieu, per diferents circumstàncies, haurien d'haver sortit més barats. Però el que compta és l'equip que ha acabat sortint, que no té mala pinta del tot. Cal reconèixer que s'ha fitxat en les posicions que calia, i l'equip ara queda força equilibrat en totes les línies. La cessió de Deulofeu es pot veure compensada pel creixement fulgurant de Munir, i només cal lamentar no haver trobat un recanvi per a Dani Alves. Pel que fa a la porteria, jo hauria escollit fer una aposta de futur amb Ter Stegen, però la seva inoportuna lesió i el fet que Luis Enrique sàpiga que cal solvència en els resultats des del principi fan que el veterà Bravo comenci amb avantatge. De totes les cares noves, la que transmet més bones vibracions (amb el permís de Rafinha) és Rakitic, que sembla cridat a jugar el rol d'un Xavi que probablement haurà d'acceptar fer el paper d'actor secundari. I atenció perquè el seu perfil, tot i ser similar, és diferent: Rakitic és més vertical, i al Gamper ja vam poder observar com l'estil de futbol de toc es mantindrà però Luis Enrique vol imprimir-li més velocitat i un joc més directe. En definitiva, el Barça continuarà sent el protagonista del partit, però potser no sempre en tindrà el control absolut, i caldrà acostumar-s'hi. Tot i així, és molt aviat per arribar a conclusions, i el mateix entrenador reconeixia al final del partit que cal polir algunes coses per controlar més el joc. El que sí que em sembla clau és que l'asturià té sempre una idea a la boca: cal no ser previsibles. I, certament, l'equip va mostrar una gran mobilitat en les posicions d'atac, de manera que sembla que s'està treballant per posar fi al futbol estàtic, desesperant i incapaç de superar defenses organitzades dels últims temps. En fi, jo no goso demanar títols, però sí que almenys ens divertim, i això sembla garantit.

D'altra banda, he enllestit la lectura del clàssic espanyol "Volverás a Región". La mala consciència que sento de no haver llegit tots els llibres que vaig comprar durant la carrera fa que de tant en tant me'ls autoimposi. La veritat és que no l'he gaudit especialment, però li reconec els mèrits. M'ha costat entrar en la història, i he de reconèixer que no l'he entès del tot perquè no sempre el llegia concentrat, a banda que se'm feien molt feixugues les pàgines senceres de descripcions detallades de paisatges (força insòlites en tractar-se Región d'un lloc simbòlic, tot i que de fet força identificable). La novel·la és, en qualsevol cas, una anàlisi lúcida de la guerra civil, que posa de manifest dues qüestions fonamentals per entendre-la: 1) que les forces republicanes estaven massa dividides i eren massa assembleàries i amateurs per sortir-se'n (com magníficament explica la pel·lícula "Tierra y libertad", de Ken Loach). 2) Per aquest i altres motius, les forces franquistes tenien la guerra guanyada pràcticament al cap d'un any de començar, però els va interessar allargar-la perquè l'enemic no es pogués aixecar mai més, de manera que acceptés la submissió a canvi de la pau. Amb tot, el llibre també adquireix un caire universal gràcies a les profundes reflexions dels personatges i a una veu narrativa amb una capacitat desconcertant per passar del concret al general i viceversa i amb una precisió admirable en les comparacions i les metàfores. Brillant, sí, però no gaire plaent, si més no per al mes d'agost.

Comentaris (6)21-08-2014 14:25:42

miquelpugamiquelpuga blog, 21-08-2014 18:16:39

quasi no tinc internet

Isaac, 22-08-2014 02:22:11

Els fitxatges en defensa no em semblen gaire acertats, però el que ara tindrem i necessitàvem molt era els tirs de fora l'àrea, i crec que amb suàrez i Rakitic guanyem molt en aquest àmbit

davidcuencadavidcuenca blog, 22-08-2014 13:22:06

Ostres, Miquel, espero que se't solucioni, perquè si no trobaré molt a faltar els teus comentaris. Ets dels pocs que escrius, i m'agrada!

davidcuencadavidcuenca blog, 22-08-2014 13:25:42

Isaac! Veig que continues fidel al blog, i ha sigut parlar del Barça i ja et torno a tenir aquí! Me n'alegro molt!
Jo també crec que en defensa es podria haver fitxat alguna cosa millor, però confio en Bartra i Mascherano (no tant en Piqué), i els dos fitxatges garanteixen si més no que quan hi hagi baixes els que juguin siguin centrals i no invents. La meva aposta inicial hauria estat Bartra-Mathieu, però a jutjar pel Gamper probablement serà Mascherano-Mathieu. On sí que crec que tenim un problema és al lateral dret, si l'Alves no s'espavila (no descarto acabar-hi veient Bartra o fins i tot Pedro, com tu ja havies suggerit alguna vegada, crec)

davidcuencadavidcuenca blog, 22-08-2014 13:27:15

El que m'agrada més és la sensació de seguretat en ell mateix que transmet Luis Enrique...

davidcuencadavidcuenca blog, 22-08-2014 13:29:29

Nou article

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: