login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Futbol: Celta 1 - Barça 1

Com que fins ara Valverde no s'havia caracteritzat precisament per sacsejar excessivament les alineacions sinó per fer-ne només petits retocs de tant en tant, segurament cal llegir la revolució d'ahir en clau de copa. Faltarà veure fins a quin punt continuarà l'absència dels pesos pesants en una tornada que es preveu oberta, i també fins a quin punt ahir hi va tenir a veure el fet que tot just es tornava de vacances, però el missatge sembla clar: la segona unitat ha de ser suficient per encarar amb garanties aquest torneig (sempre que el rival no sigui de la capital del regne veí), la lliga continua essent prioritària malgrat el coixí de punts i cal que els titulars arribin frescos a la Champions.

Un cop més, la jugada no va sortir malament al tècnic pel que fa al resultat. Un empat amb gol fora de casa no és una mala cosa per afrontar la tornada. Pel que fa al joc, ja s'intuïa que se'n podia ressentir només de veure un mig del camp amb Gomes i Paulinho d'interiors. Val a dir que el portuguès va fer un pas endavant, ja que la tendència del partit a trencar-se va resultar òptima per a les seves característiques, mentre que el brasiler continua demostrant que ell juga a una altra cosa i que si ha de dirigir l'orquestra malament rai. Al davant, Arnaiz va tornar a aparèixer des del filial per ser el millor (i no només pel gol) de l'insòlit trident atacant amb Vidal i Denis. El gallec va fer ahir un parell de passos enrere, ja que no li va sortir res. Mentrestant, als laterals, Digne va estar més que discret (malgrat una molt bona assistència a Arnaiz que no va acabar en gol per molt poc) i amb tendència a complicar-se la vida amb la pilota (tot i que tàcticament és molt disciplinat i ahir va corregir algunes situacions perilloses), i Semedo va demostrar que és una opció vàlida (malgrat algunes pèrdues de posició) per alliberar Roberto. Cillessen no va transmetre la seguretat d'altres vegades, Piqué va fer un partit molt dolent i Vermaelen va excel·lir. El retorn de Dembélé, per la seva banda, va ser l'enèsima demostració que Valverde pensa en tot: molt bona idea posar-lo al centre de l'atac per exposar-lo menys, per començar.

A la primera part el Barça va patir amb la pressió avançada del Celta, mentre que a la segona es va trobar més còmode a causa del cansament del rival. Pel·lícula mil vegades vista, tot i que amb matisos, ja que l'equip no va acabar de controlar mai del tot la situació i qualsevol dels dos equips podria haver decantat la balança. En definitiva, tot plegat (joc i sobretot resultat) prou digne donades les circumstàncies i les absències.

Comentaris (3)05-01-2018 14:50:03

Kotch Bandar, 07-01-2018 15:57:30

¡Buenas! Y feliz año.
No pude ver el partido, pero escuché que los mejore Arnaiz, Vermaelen y Semedo. A ver si el lateral va cogiendo confianza y minutos porque por ahora parece que el titular seguirá siendo SR. Y Vermaelen parece que por fin sale del túnel (lo digo bajito y cruzando los dedos). Arnaiz… el año que viene si no cambia la cosa lo veo en el primer equipo, más después de que Valverde no confíe en nadie de los recambios del primer equipo para arriba.
Una pena lo de Denis. Creo que ya, como Deulo (¿no podría haber jugado en lugar de Aleix?), no tiene la confianza del entrenador. Si lo intenta y no le sale se ve en las arenas movedizas. En fin, a ver si hay suerte y vuelve a despuntar de aquí a final de temporada.
Cuando escuché el 4-4-2 sin delanteros supuse que Valverde hacía experimentos, y siempre es una noticia que el Barsa saque algo positivo de Balaídos… pero me cuesta ver al equipo así. Creo que jugó con fuego.
En fin, esperemos a la vuelta.
PD: Me he enamorado de la equipación amarilla del Girona
PD2: ¿Qué tal Muniesa? A principio de temporada (antes incluso) dije que me hubiera gustado como recambio de Alba en el lateral. Sé que estuvo lesionado pero no sé cómo lo estaba haciendo.
PD3: ¿Qué opinas de Bojan? ¿Qué crees que ha pasado para que no le dejen jugar?

davidcuencadavidcuenca blog, 09-01-2018 00:55:41

Feliz año, Kotch!
Una vez más, por nombres:
- Arnaiz: me gusta mucho (cómo se nota que es manchego). No sé si tendrá sitio en el primer equipo entre tanta estrella, pero lo hace todo bien y con sentido.
- Vermaelen: es bueno, sólo hay que rezar (es un decir) para que pueda tener continuidad. Con Mina y él en la recámara y Piqué-Umtiti de titulares, la defensa parece fiable. todo el año.
- Semedo: creo que si no juega más es porque a Valverde le cuesta renunciar a todo lo que le da SR y el centro del campo ya está lleno.
- Denis: ya con la llegada de Coutinho, creo que lo tiene muy crudo. Ojalá me equivoque.
- Deulo: no lo entiendo. El chaval estaba ofuscado, pero se notaba que se esforzaba y ha desaparecido. Estoy contigo: puedo entender que Arnaiz lo avance por la izquierda, pero lo de Aleix me parece inexplicable.
Respuesta a PD1: no hce falta que te diga que ahora mismo todo lo amarillo me gusta. Si hubiera sido por mí, incluso habríamos jugado en el Bernabéu de amarillo.
PD2: Machín coloca a Muniesa de central izquierdo, en su sistema de tres centrales. Yo antes que a Digne (con todos los respetos, que es un tío muy majo) siempre preferiría a alguien de la casa.
PD3: He oído que tuvo un encontronazo con el director técnico. Pero también se comenta que se le está buscando equipo. Yo me lo llevaba a Girona también...

davidcuencadavidcuenca blog, 09-01-2018 01:20:17

Nou article

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: