login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Futbol: Sevilla 2 - Barça 4; i cinema: "Destroyer" i "Canino"

Ha tornat. Ja és aquí. Sempre a punt per salvar-nos. Messi ha fet patir molt aquests dies, perquè d'ençà d'una topada fortuïta just abans del clàssic de copa no havia tornat a ser el mateix. Li faltava l'últim driblatge, l'espurna de velocitat, la lucidesa de sempre. I l'equip se'n ressentia, més tenint-lo al camp en aquestes condicions que sense tenir-lo en absolut. A Sevilla va semblar que la cosa començava igual, però quan l'equip el va necessitar hi va tornar a ser. Una vegada més. El partit del Barça a la primera part, més que dolent, va ser descontrolat. I el Sevilla ho va aprofitar perquè es va trobar un Umtiti tendre després de la lesió. Però a la segona part va permetre que el Barça creixés, i va posar el partit en territori Messi (que ja havia marcat un gol estratosfèric abans del descans). Així, allò que Umtiti complicava en una àrea per la seva falta de forma, Messi ho arreglava a l'altra mentre anava recuperant la seva. Valverde, per la seva banda, va llegir bé les necessitats que anaven sorgint i va encertar els canvis. Madrid espera per partida doble, amb la fera a punt i desbocada.

Amb aquesta satisfacció, anem al cinema. Després d'alguns dubtes, ens decidim per “Destroyer”. A banda de la molt comentada transformació física de Nicole Kidman, la pel·lícula disposa d'armes per convertir-se en un thriller d'altura: la mirada femenina, el gir en l'estructura que obliga a reformular tot el que s'ha vist, la intel·ligent dosificació dels flash-backs. Però aquest noir brut i estilitzat a parts iguals no acaba de reeixir del tot per la rèmora d'alguns defectes: la motivació incomprensible de la nèmesi de la protagonista, la subtrama familiar, l'allargament d'algunes seqüències de manera injustificada i trencant el ritme... Intenta ser gran i innovar, però es queda a mig camí potser precisament per excés d'ambicions, fet que li resta frescor i paradoxalment transcendència. Pel·lícula notable, si es vol, però no destinada a perdurar.

I per fi, ara sí, veiem “Canino”. La relació d'amor-odi que mantinc amb Iorgos Lanthimos s'accentua: em fascina i m'irrita a parts iguals. Ahir el gran problema era el context: un diumenge a la tarda de sofà, més propici per pel·lícules de digestió més fàcil. Així, en veure-la, la sensació era d'estupefacció i de certa indignació pel que semblava una presa de pèl, accentuada per la sensació d'estranyesa marca de la casa, en aquest cas per mitjà d'enquadraments escapçats i plans fixos que subratllen el fora de camp. Però, un cop la paeixes, la cosa canvia: comença a créixer al teu interior, a fer treballar el teu cervell, i t'adones que és gairebé un manual ric i acurat de psicologia, que analitza de manera estripada i hiperbòlica, deliberadament absurda i ridícula, les conseqüències de la hiperpaternitat i la sobreprotecció, grans creadores d'éssers disfuncionals. Possible de relacionar amb obres relativament recents com “El bosque”, de M. Night Shyamalan, i “El show de Truman”, de Peter Weir, el Mite de la Caverna que planteja permet fins i tot una mirada més àmplia: només sabem allò que ens han volgut mostrar, i la nostra ignorància és absoluta. S'admeten lectures filosòfiques i, amb la que està caient, per descomptat també polítiques.

Comentaris (19)26-02-2019 00:46:33

davidcuencadavidcuenca blog, 27-02-2019 01:36:34

Judici-farsa, 26/02/19: quines declaracions tan plenes de força, raó i dignitat! Al matí, amb un somriure que destrossa els nervis de l'adversari. A la tarda, amb una lògica impecable que demostra el que jutgen: que es parli, que es protesti, que es tuitegi, que es debati... Són coses que no es poden fer si ets independentista.

davidcuencadavidcuenca blog, 01-03-2019 01:41:26

Nou article

davidcuencadavidcuenca blog, 01-03-2019 01:43:30

Problemes tècnics: de moment la pàgina no me'l deixa penjar.

davidcuencadavidcuenca blog, 01-03-2019 01:48:46

Judici-farsa, 27/02/2019: si un testimoni entre en contradiccions, vol dir que en algun moment menteix. Si un testimoni fa referència a una altra declaració del mateix dia, és que no respecta la llei. Si un tribunal es resisteix a posar vídeos, és perquè li fa mal que la dignitat d'una societat li esclati a la cara. I si dos testimonis desobeeixen és per la vergonya de tenir un partit feixista com a acusació popular.

davidcuencadavidcuenca blog, 01-03-2019 01:51:48

Judici-farsa, 28/02/2019: testimoni matinal que deixa en evidència el paper del govern espanyol els dies decisius d'octubre. I a la tarda, la defensa passa a l'atac i acusa amb raó el règim de la violència.

Kotch_Bandar, 03-03-2019 16:38:15

Se hace larga la espera de los 2 clásicos!!!!

davidcuencadavidcuenca blog, 04-03-2019 10:56:39

Ya! Prosiguen los problemas técnicos! :-(
De momento, resumen: toma, toma y toma! :-D

davidcuencadavidcuenca blog, 05-03-2019 00:23:14

Judici-farsa, 04/03/2019: tots els testimonis de l'acusació no paren de parlar de violència, però quan els defensors en demanen un exemple concret són incapaços de trobar-ne ni un. I així dia rere dia. Se'ls acabarà fent el judici més llarg a ells que a nosaltres. Capítol a part mereix l'angúnia que fa veure com el vicepresident segon de la mesa del Parlament gaudeix testificant contra els seus companys... fins que la defensa el deixa en evidència.

davidcuencadavidcuenca blog, 05-03-2019 00:23:44

Moltes coses pendents de penjar, però continuen els problemes tècnics... :-(

davidcuencadavidcuenca blog, 05-03-2019 13:25:51

Si això continua així, deixaré el blog. De fet, començava a donar símptomes d'esgotament. Si això passa, gràcies a tots els que m'heu seguit fidelment, i sobretot als que heu anat comentant.

Kotch_Bandar, 06-03-2019 12:13:15

Vamos David, never surrender! Piensa q otros les han salido peor las cosas (guiño-guiño)

Gerard, 06-03-2019 17:41:06

Gràcies a tu per les teves ressenyes, els teus comentaris i la teva generositat. Ha sigut un plaer llegir-te, no només per la teva capacitat de síntesi i d'anàlisi, també pel simple plaer de llegir un bon text.
Potser portes unes dies trabucat i d'aquí unes hores penges dues, tres o quatre ressenyes de cop. O simplement necessites parar. Si és una aturada tècnica per reescalfament del sistema, no dubtis en fer-me saber que has tornat.
Una forta abraçada, ens veiem al cinema!

davidcuencadavidcuenca blog, 07-03-2019 00:32:20

Kotch, ¿a quién te debes estar refiriendo? ¡No lo pillo! XDXD
Lo cierto es que cosas por decir tengi muchas, sobre todo estos días que ciertas personas se dedican a mentir bajo juramento en un juicio, pero hay un fallo técnico que me impide colgar nuevos artículos. El del 0-3 ya lo tenía escrito! Y habría taaantos motivos para hablar de fútbol estos días...
En fin, lo dicho: si el blog colapsa definitivamente, espero que sigamos en contacto por otras vías.
Un abrazo.

davidcuencadavidcuenca blog, 07-03-2019 00:34:41

Hola, Gerard
Certament jo vaig força col·lapsat últimament, però el problema és una errada tècnica del blog que de moment no he pogut solucionar i que no em permet penjar articles nous.
Sigui aquest el final o no (el que no crec que faci és crear-ne un de nou), és gràcies a seguidors fidels com tu que he tingut la constància d'escriure-hi regularment. M'alegro que n'hagis gaudit. Quedem en espera, però no pinta bé, perquè no rebo resposta d el'ajuda tècnica...
Una abraçada.

davidcuencadavidcuenca blog, 07-03-2019 00:37:17

PD: com que no se m'acudeix la manera d'avisar-te si torna a funcionar, estigues pendent del blog uns dies si et ve de gust, per si de cas...
Gràcies per tot.

Gerard, 07-03-2019 16:27:11

Si és un problema tècnic encara es pot solucionar! Cap problema en estar pendent del bloc uns dies. Havia pensat en comunicar-nos a través d'amics comuns. La meva adreça electrònica és molt fàcil: la primera lletra del meu nom i el meu primer cognom, tot seguit i en minúscules; gmail; sobre el cognom, abans de la "x" no escric la "i", és a dir, s'escriu "-ux-" i no "-uix".
Gràcies a tu!

davidcuencadavidcuenca blog, 07-03-2019 22:38:48

En prenc nota!

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: