David Cuenca Ros
per en 12 Desembre 2017
866 Vistes

Aquest 21 de desembre cal anar a votar, i cal fer-ho a favor de la República i contra el 155.

 

  • Si no t'acaba de convèncer l'independentisme, tens igualment moltes raons per votar algun dels partits del bloc republicà:

    • Raons cíviques: si votes el bàndol del 155, estàs acceptant que et diguin que la teva opinió no importa. Tot català que es respecti ha de voler un país on et puguis sentir català, espanyol o el que et doni la gana; i on es respecti l'opinió de tothom i no es prohibeixin idees.

    • Raons socials: el 155 perjudica tots els catalans, siguin o no independentistes. Pensa-hi ara, a l'hivern, quan a causa del Tribunal Constitucional no podem aplicar la Llei contra la Pobresa Energètica. Al 155 li és igual si qui passa fred per no poder disposar de calefacció és o no és independentista.

    • Raons econòmiques: el bloc del 155 afirma que la independència pot posar en risc les pensions. És rotundament fals, i de fet és al revés: el govern espanyol utilitza el combat contra l'independentisme per tapar la seva corrupció, la qual ha dinamitat el sistema de pensions. És si ens quedem a Espanya que aviat no podrem cobrar-les.

 

  • Si ets independentista però estàs desanimat, has de pensar que:

    • El primer que cal és recuperar les institucions. Si no vas a votar, estaràs fent possible que el 155 obtingui una capa de legitimitat. Si el bloc del 155 guanya les eleccions, ja ens podem acomiadar del model d'escola pública, del de TV3, del dels Mossos. Tot això ja ho estan atacant ara, però si guanyen ho vestiran de mandat democràtic.

    • No és cert que el teu vot sigui inútil. El bloc del 155 ja pot anar dient que la intervenció es mantindrà mentre no surti el resultat que ells volen, però això no s'ho creu ningú. Una victòria espectacular de l'independentisme provocarà moviments, sens dubte. I, mentre això no arribi, almenys quedarà clar que si ens reprimeixen ho fan de manera il·legítima i no perquè ho haguem acceptat.

    • Tot es redueix a això: volen desanimar-nos i desmobilitzar-nos. Per això manipulen les declaracions dels nostres representants legítims. No és cert que hagin dit que no estaven preparats per a la independència (s'ha demostrat que tot era a punt), sinó que no ho estaven per afrontar la violència repressora de l'estat. No és cert que hagin renunciat a la unilateralitat, sinó que primer confien que una victòria espectacular faci reaccionar algú. No et quedis a casa: per a tu són 5 minuts; per al país, tota una vida de possibilitats.

 

El 21-D, SÍ a la República. NO al 155.

Publicat a: Oci
Sigues el primer a qui li agrada això.