login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Lectura: "El dia que vaig aprendre a volar"

Ja fa una bona colla de dies vaig comentar que estava gaudint moltíssim de la novel·la "El dia que vaig aprendre a volar", de Stefanie Kremser. I la veritat és que no vaig trigar gaire a acabar-la, però aquest article arriba amb retard perquè el final de la novel·la em va trobar de viatge.

El millor del llibre és la seva part inicial, que t'enganxa des del primer moment, amb una narradora en primera persona estranyament omniscient que evoca records fins i tot del seu primer dia d'existència. La frescor d'aquesta narradora és el gran encert que fa especial aquesta lectura. En la segona part, entenem que aquesta omnisciència neix de la reconstrucció de diferents relats que li han arribat, i aquest és el segon gran encert: a la manera d'obres com el Quixot o "Les mil i una nits", assistim a històries dintre d'històries dintre d'històries que fan la narració fascinant.

Llàstima que a la part final alguna cosa falla: el desenllaç sembla precipitat, com si l'autora ja hagués explicat allò que li interessava i més aviat li fes nosa (malgrat una darrera pàgina preciosa). Tot plegat, però, és una taca molt petita en el conjunt d'una novel·la lluminosa, d'aquelles que et fan experimentar el goig i el plaer de la lectura.

Comentaris (2)14-08-2016 01:15:52

davidcuencadavidcuenca blog, 16-08-2016 14:59:41

Nou article

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: