David Cuenca Ros
per en 2 Juliol 2015
460 Vistes

M'assabento amb estupefacció de dues notícies relacionades amb l'àmbit esportiu. Potser no és així, no estic ben informat i es procedeix així també en altres casos, però em fa la sensació que totes dues es podrien resumir afirmant que sembla que hàgim de demanar perdó per ser catalans.

La primera notícia afecta l'Uni Girona, el magnífic equip de bàsquet femení que aquesta temporada ha aconseguit posar fi a l'hegemonia del Perfumerías Avenida de Salamanca en la lliga. L'Uni acaba de saber, per mitjà de la federació espanyola de bàsquet, que ha de disputar una eliminatòria prèvia per disputar l'Eurolliga, mentre que el segon classificat, el Perfumerías, hi entrarà de manera directa. És a dir: el segon classificat entra per la cara a Europa i el campió se l'ha de trencar per accedir-hi. Això no té cap sentit. Pel que sembla, la reglamentació de la FIBA (federació internacional) és ambigua i interpretable, perquè hi ha un sistema de barem que no queda clar. No cal dir, entre Salamanca i Girona, cap a on ha decidit interpretar-ho la federació espanyola. Però el més greu és que li ho diguin ara, quan té aparaulades dues americanes per fer un equip competitiu a Europa però que arribarien en una data posterior a la prèvia. Resultat: risc de pagar una morterada per res, i plantejament de si no és millor renunciar-hi ja d'entrada per no picar-s'hi els dits. Així es premia un equip que l'únic crim que ha comès és haver superat un club amb un pressupost molt més elevat. Esportivitat davant de tot.

L'altra notícia és que podria ser que el Barça hagués de pagar una multa a la UEFA per l'exhibició d'estelades i crits independentistes per part del públic a la final de Berlín. És clar que sí, home; i jo li'n posaria una altra a Piqué per haver-se endut la xarxa i sobretot per haver gosat plantar la senyera al mig del camp al final del partit. I és que té tota la lògica del món: s'agafa una afició que va tenir un comportament exquisit durant tota la jornada pels carrers de la capital alemanya, que es va barrejar sense problemes amb els seguidors rivals, que no va causar ni un problema, ni una bengala, res... Una afició perillosíssima, formada per pares i mares, nens i nenes, i avis i àvies que havien de sortir de la graderia perquè no aguantaven els nervis... I se la castiga. Que bonic que és el futbol!

Sancionar els crits d'independència? Aquests senyors de la UEFA (tant que havia admirat Platini de petit!) no s'havien adonat que s'havien produït a TOTS els partits de Champions disputats al Camp Nou? És que a Berlín ofenen més? Algun alemany afectat i ferit en el més interior del seu ésser?

Exhibir estelades? Però si això ho hem fet tota la vida! El que passa és que ara n'hi ha més. Conclusió: ens castiguen, aquí i allà, perquè els fem por. Ja m'agrada. Ladran, luego cavalgamos.

Ah! És que no es pot barrejar l'esport amb la política! I ho diuen els que es basen en criteris tan estúpids per aparellar o no els equips en les eliminatòries com ara si són del teòric mateix país o no. Els aficionats del Juventus amb banderes italianes no feien política? Què feien, que no es limitaven a portar els colors del seu equip? I les dues aficions que van coincidir a la final de Lisboa l'any passat, tan orgulloses de portar ensenyes preconstitucionals, què fan si no política (i aquesta sí excloent i ofensiva, i no respectuosa i cívica com la nostra)? Que repassin les imatges de la volta d'honor dels jugadors del Barça: s'hi veu perfectament una bandera espanyola entre els aficionats culers. Aquesta bandera no devia fer política. I, per cert, ningú va anar a dir ni a fer res a aquest aficionat barcelonista, per la senzilla raó que tothom entenia que tenia el mateix dret a exhibir els seus sentiments que la resta (fos un culer de Gijón, un català unionista o un descendent d'immigrants espanyols a Alemanya). Només faltaria!

En fi, que la sort és que la data no em va bé, que si no encara em vindria el rampell de plantar-me a la final de la supercopa d'Europa amb una estelada gegant. La final es juga ni més ni menys que a Geòrgia, perquè aquesta colla de corruptes que dirigeixen el futbol europeu i que van donant lliçons de moral han decidit premiar amb la presència del millor equip del món una zona que arregla els seus problemes territorials a plantofades. Segur que sense embutxacar-se res a canvi. Aneu a la merda, colla d'hipòcrites, i visca Catalunya lliure!

Publicat a: Oci
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
corruptes i molt de dretes
3 Juliol 2015
David Cuenca Ros
Poderosos, en definitiva. I la resta, a callar. Doncs no!
4 Juliol 2015
David Cuenca Ros
Nou article
4 Juliol 2015