David Cuenca Ros
per en 23 Desembre 2017
887 Vistes

 Benvolguts unionistes,

 

Us haig de confessar que això de ser independentista és cansat, encara més que ser culer i pels mateixos motius: no pas pel fet de tenir-ho tot en contra, que també, sinó sobretot per haver de suportar els propis coreligionaris somicant quan només haurien de tenir motius per a la satisfacció. A veure si ens entenem: jo mateix ahir sentia més alleujament que eufòria, però a mesura que han passat les hores i un cop alliberada la tensió em sento raonablement feliç i no puc entendre algunes cares que m'envolten. Que si mira que haver guanyat l'Arrimadas (això no ho compra cap diari del món amb cara i ulls), que si mira que no haver arribat al 50% dels vots (com si algú tingués la més punyetera idea de què pensen els comuns)... Afortunadament no és tothom i m'he trobat prou gent contenta, però esgota haver de repetir arguments obvis a gran part dels teus (m'admira el fet que us escolten i us creuen massa): que hem guanyat, i que ho hem fet en unes circumstàncies (presó, exili, atacs a la llibertat d'expressió, manipulació mediàtica, amenaces, insults, trampes, consciència de la repressió) que fan que aquesta sigui una victòria excepcional. En fi, que em rendeixo, i prefereixo parlar amb vosaltres una estona, que de debò penso que teniu una gran virtut: com el Madrid, sou optimistes de mena i per malament que us vagin les coses sempre us sentiu superiors. Perquè, cansat de respondre a la pregunta sobre què farem ara (és evident: continuar construint la República), el que vull saber és què fareu vosaltres.

O sigui que parlem, va. Primer de tot amb vosaltres, partits del 155. Com us ho fareu? Ahir la vostra formació estrella va escenificar una gran festassa, però suposo que ningú s'havia dedicat a sumar. Perquè, a banda que l'independentisme acumuli 70 diputats de 135 (se'n diu majoria absoluta), fins i tot en el millor escenari per a vosaltres (que la CUP tingués un dels seus sismes assemblearis i s'abstingués i que els comuns decidissin anar de bracet amb vosaltres) encara perdríeu 66 a 65. Res a fer. I què fareu amb l'ocupació il·legal de la Generalitat? De debò la mantindreu si no fem bondat quan el partit que l'ha instigat gairebé desapareix literalment del mapa? I amb els presos polítics i els exiliats, què fareu? De debò gosareu dir que això és decisió dels jutges quan la mateixa pseudopresidenta va dir que us n'havíeu encarregat personalment? Separació de què? Ho heu fet tot perquè el poble de Catalunya acatés com un xaiet les vostres actuacions, però us hem dit clarament que ni parlar-ne. Us hem trencat el plat bonic i haureu de claudicar en tot, i ho sabeu. Ep, que no ho dic jo, que ho diu la reina mare Merkel!

Vaja, em temo que s'ha notat que en realitat no parlava amb els partits unionistes sinó que els utilitzava per parlar de nou amb els pessimistes de mena, perquè s'adonin d'una vegada de tot el que vam guanyar ahir. Però ara sí que vull parlar amb els votants unionistes, de tot cor i respectuosament, sense sarcasmes. Què fareu ara? Obrers del cinturó roig (ara taronja): de debò continuareu donant suport al partit de l'Íbex-35 que us ofega? De debò creieu que els vostres pares van venir a Catalunya perquè ara vosaltres voteu a les persones que els van fer marxar de casa seva? De debò creieu en promeses de millores socials en el marc d'una Constitució dissenyada per al manteniment dels privilegis dels poderosos? De debò continuareu votant amb la bandera en comptes d'ajudar en la construcció d'un país millor per a tothom? Penseu-hi bé, perquè nosaltres volem a tothom. D'acord que els resultats d'ahir segurament no van ser prou folgats per tornar de manera immediata a la casella de la proclamació, però sí que van ser prou contundents per no perdre absolutament res del que vam guanyar amb els nostres cossos l'1 d'octubre. I aquesta vegada ho farem millor. Ens acompanyeu?  

Publicat a: Oci
David Cuenca Ros
Y viva la Mancha! Y tu equipo de futsal!
24 Desembre 2017
David Cuenca Ros
Nou article
24 Desembre 2017
David Cuenca Ros
He! Em sembla que tenir-te de fan no té gaire mèrit... :-)
28 Desembre 2017
David Cuenca Ros
Rellegeixo aquest article i em faig una sèrie de propostes d'any nou: 1) No tornar a parlar d'independentisme ni d'independència, sinó de republicanisme i república. La petició d'independència és una fase superada, perquè la República ja va ser proclamada i ara es tracta de defensar-la fins a assoli... Veure més
1 Gener 2018