login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Quatre gols per a la història (d'aquest país)

Sí, el Barça ha guanyat 0-4 a Xipre i ha confirmat les bones sensacions de dissabte passat (i que sigui per molt temps!) I sí, els quatre gols d'avui són històrics: un per ser el primer de Suárez amb la samarreta del Barça, i els altres tres per significar un altre rècord per a Leo Messi. Però el que ha passat just abans d'aquest partit ha estat d'una dimensió tan gran que és d'això del que toca parlar avui.

Perquè el president del nostre país, en un discurs memorable i definitivament històric, també ha fet la seva golejada particular. Quatre gols impressionants que poden significar la derrota definitiva per a alguns, o provocar un fora de joc en altres que n'hauran de sortir si no volen acabar fent-se un gol en pròpia porta, per continuar amb els símils futbolístics.

Primer gol: a l'estat que ens va en contra. Si es convoquen unes eleccions normals pel que fa a la teoria, això no hi ha TC que s'ho pugui carregar, si no és que ja (en paraules literals del president) hi ha qui es beu definitivament l'enteniment. Si Mas convoca unes eleccions convencionals, aquestes seran legalment impecables. Perquè no està escrit enlloc que no pugui presentar-se una llista amb un sol punt al programa. I els partits unionistes, que posin el que vulguin al seu, que si una majoria absoluta dóna suport a aquest programa monogràfic, la veu del poble s'haurà escoltat de manera contundent i clara.

Segon gol: als partits independentistes. Mas ha posat la pilota damunt la teulada de la resta de forces sobiranistes, especialment una ERC que no tenia gens de ganes de facilitar-li una llista única. Les condicions que exposa són novament impecables: llista única formada per representants de la societat civil i/o polítics que estiguin disposats a no tornar-se a presentar un cop acabat el procés. Mas ha deixat clar que només anticiparà les eleccions si es poden llegir en clau de consulta i no per moure escons i majories. Abans, si no les convocava el dolent era ell. Ara, si ERC s'hi posa de cul, això serà vist com una decisió incomprensible i les culpes cauran sobre Junqueras.

Tercer gol: als sí-no i altres espècies. Penso en especial en ICV, incapaç de moure's del seu discurs que cal parlar de tot i no només d'independència, com si gran part dels problemes socials que arrosseguem no fossin conseqüència directa de la falta d'autogovern. Tant costa remar per l'objectiu i després discutir el model social que volem? Ara Mas els obliga a fer-ho i a definir-se d'una vegada. Si no ho fan, passen automàticament al bloc del no. I això val també per a Unió. La jugada no pot ser més hàbil.

Quart gol: a tots aquells que l'acusen d'oportunista, aprofitat i aferrat a la cadira. El seu full de ruta deixa clar que ell plegaria al final del procés, que ell no ha d'encapçalar la llista si no es considera necessari, que no està pensat per salvar el cul a Convergència. Ha ideat un projecte impossible de deixar de ser votat pels llepafils habituals, per aquells que com molt bé ha apuntat ell mateix es perden en debats estèrils que ara mateix perjudiquen el procés.

En definitiva, tenim un president que és un puta, en el millor sentit de l'expressió. Va un pas per davant de tota la resta. I avui, aquest president que porta retallant-me el sou ja no sé quants anys, ha fet que plorés d'emoció jo sol al sofà davant la tele en fer-me adonar que, si tothom segueix un full de ruta que ha dissenyat perquè ningú se'n pugui esborrar, a finals del 2016 podem ser independents. És així de bèstia. I ja m'estic tornant a votar a sobre!

Comentaris (10)26-11-2014 01:00:38

Neus, 26-11-2014 06:50:28

No hi ha marxa enrere; en Mas ens durà a la independència! I en Messi a la lliga...

ROSA MARIA, 26-11-2014 10:41:57

Jo també el vaig seguir tot el discurs i el vaig trobar magnífic, trobo que és un president que no ens ha fallat i que ho està fent tot molt correcta, sense preses, i a l'hora sense pauses. I com tu bé dius, INDEPENDENTS a finals del 2016!!!

(Anònim), 26-11-2014 11:51:05

TU TAMBÉ SERIES UN BON PRESIDENT ES UN KRAT

davidcuencadavidcuenca blog, 26-11-2014 22:34:31

Neus: I a la Champions, espero! :-)

davidcuencadavidcuenca blog, 26-11-2014 22:36:03

Rosa Maria: de fet, en realitat ja ho seríem a la pràctica a mitjans del 2015, si guanyés la llista única, perquè la resta ja seria treballar fins a poder arribar a la proclamació definitiva.

davidcuencadavidcuenca blog, 26-11-2014 22:36:30

Anònim: ni de conya! Quins maldecaps! :-)

davidcuencadavidcuenca blog, 26-11-2014 22:44:42

Tots plegats: continuo entusiasmat, però si ahir parlava de quatre gols avui m'assalten tres pors.
1) Que els partits de moment no s'hi posen bé. Hi ha dies, però és possible una visió de tan curta volada?
2) Pel que sembla, m'errava: avui m'he adonat parlant del tema que els llepafils hi continuen essent. Que continuen parlant, tot i proclamar-se independentistes, que no es pot votar "el de les retallades" i que no ens hem de deixar enlluernar per en Mas. Què és el que no s'ha entès? Qui demana votar això? Que no s'entén que després d'elaborar les estructures d'estat tothom podria votar qui volgués: els de les retallades, els de les promeses o els de les utopies? Quina mania a posar el carro davant dels bous!
3) El fenomen Podemos. La gent està tipa del sistema, i la independència es veia com la millor manera de construir un projecte nou i trencar l'status quo. Hi haurà gent que preferirà ara els cants de sirena de Podemos, en perjudici d'una majoria independentista?
Però vull tornar a acabar optimista. Avui he parlat amb una alcaldessa del PSC que es desfeia en elogis sobre el full de ruta d'en Mas. Sembla, doncs, que anem sumant. De veritat, deixem-nos de punyetes, tinguem clar qui és que ens fa mal i som-hi!

ROSA MARIA, 27-11-2014 00:27:59

Quant plantejaven data i pregunta, també hi havia qui deia que no es posarien mai d'acord, i al final ho van fer, crec que ara passarà el mateix, i al final, tot acabarà bé, ara si que no podem fallar.

davidcuencadavidcuenca blog, 28-11-2014 01:41:26

Que així sigui!

davidcuencadavidcuenca blog, 01-12-2014 23:52:18

Nou article

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: