David Cuenca Ros
per en 30 Agost 2013
809 Vistes

Roda de premsa prèvia a la tornada de la final de la supercopa: Tata Martino fa una referència tímida, però interessantíssima, a la final de la copa Confederacions perduda per Espanya contra el Brasil per il·lustrar una idea que comparteixo i que em tranquil·litza sentir-li expressar: quan la qualitat s'enfronta a la intensitat, normalment la segona té les de guanyar. Si, en canvi, l'equip que té més qualitat iguala en intensitat l'adversari, llavors és quan la qualitat s'acaba imposant.

Tornada de la final de la supercopa: l'Atlético planteja un partit aspre, dur, una guerra de guerrilles. El Barça no s'arronsa, i iguala en intensitat (tot i que no en violència) el joc del rival, de manera que intenta fer bona la teoria del seu entrenador. Falla, però, la segona part de la teoria: la major qualitat del Barça no apareix. La mala notícia: hem jugat tota l'eliminatòria a allò que l'Atlético ha volgut que juguéssim. La bona notícia: malgrat això, fins i tot així, hem resultat vencedors.

Roda de premsa posterior a la tornada de la final de la supercopa: Tata Martino adverteix que el Barça ha d'aprendre a jugar de maneres diferents, que no sempre podrà jugar com vol i que a vegades haurà de jugar com pugui i el deixin.

Conclusions? Una inquietud: que ens convertim en un equip resultadista i vulgar. Una esperança: que, sense renunciar a la nostra essència, esdevinguem un equip més madur i competitiu. De moment, un missatge que crec que hem deixat: preferim l'espectacle, però qui vulgui portar-nos a la guerra (sense anar més lluny, a la lligueta de la Champions hi haurà dos equips, Milan i Celtic, que ens hi voldran portar) ha de saber que estem preparats, que competirem i que, un cop millorades les prestacions ofensives (per exemple, canviant les passades llargues per una circulació horitzontal més ràpida, que dificulti la basculació de les defenses i permeti als extrems trobar-se en situacions d'un contra un), la nostra qualitat s'ha d'acabar imposant.

Publicat a: Oci
Sigues el primer a qui li agrada això.
David Cuenca Ros
Sí, per això estic més omenys tranquil. Sé que ens costarà jugar contra defenses tancades, però si som intensos i no es permet la violència, ens n'hem de sortir
31 Agost 2013
miquel pubill
és un bon grup,equips de renòm,cadascun jugant el seu estil però amb esportivitat
31 Agost 2013
David Cuenca Ros
Sí, quan deia que Milan i Celtic ens portarien a la guerra, em referia que probablement ens trobaríem amb defenses tancades, però no crec que emprin la violència de l'Atlético.
2 Setembre 2013
David Cuenca Ros
Nou article
2 Setembre 2013