login
Inicia sessió

register
Registra't

Petites grans passions

Valors humans

Estic molt trist i molt decebut per com s'ha acabat resolent el cas d'Abidal. Com apuntava al final de l'article anterior, crec que hi havia prou motius per valorar la seva continuïtat a la primera plantilla. Sé el que molta gent pensa: que el Barça no és una ONG, que és una empresa, i que ha de prendre les decisions en base a criteris objectius i de rendiment.

Doncs bé, no hi acabo d'estar d'acord. Per començar, és cert que un club esportiu no deixa de ser una empresa, sobretot aquells que funcionen com una SA, amb accionistes i tota la pesca. Però un club esportiu és també un sentiment, i com a tal també s'hauria de gestionar. I més en el cas del Barça, que es vanta de ser més que un club i que sempre presumeix (crec que normalment amb raó) de valors. És per això que crec que el club s'ha equivocat greument prenent la decisió que ha pres.

Però és que el més trist és haver de justificar la decisió adduint criteris empresarials, perquè d'aquesta manera es posa en evidència el funcionament absolutament amoral i deshumanitzat de les empreses. Fa poc parlava també en un article del curtmetratge "Pecera", que denunciava les pràctiques abusives i humiliants dels caps de personal. Val a dir que no veig en Zubizarreta un perfil d'aquesta mena. Quan diu que el dia que va comunicar a Abidal que no continuaria li va costar dormir, me'l crec. Per desgràcia, molta gent acomiada perquè sí molta gent cada dia i em temo que dorm tranquil·lament.

Sigui com sigui, fem-nos la pregunta pertinent: què aportaria Abidal a l'equip? Un exemple de superació personal, un esperit d'equip, un lideratge cohesionador del vestidor, una garantia d'esforç i d'implicació... De veritat no són valorables aquestes coses? Es pot dir de segons quins altres jugadors, que rendeixen de manera mediocre i que en canvi continuaran tranquil·lament, que tinguin totes o almenys alguna d'aquestes qualitats?

No crec en el capitalisme, ni en el liberalisme, ni tampoc en el comunisme ni en cap altre dogma. L'única cosa en què crec, l'única que penso que ens pot salvar de la nostra decadència social i ètica, és l'humanisme. N'hi hauria prou que els treballadors no fossin considerats recursos humans, sinó persones, i que com a tals se'ls tractés i se'ls valorés. El Barça, com a model social que és o hauria de ser, ha fet un pobre favor en aquest sentit amb la seva decisió. Que s'ho pensi bé el Barça, i que s'ho pensin bé les empreses, a l'hora de prescindir dels Abidals de les seves plantilles. Tots plegats, elles incloses, hi podem acabar perdent molt.

Comentaris (12)01-06-2013 01:43:46

miquelpubillgarcia, 01-06-2013 23:01:08

l´actua directiva del Barça,no està al nivell que li correspon.Abidal,pot ser director d´escola i jugador "TAPA-FORATS" a la vegada.

Neus, 02-06-2013 07:49:11

L'Abidal no es mereixia aquest tracte; després de tot el que ha patit, havien de donar-li una oportunitat. Però aquestes coses passen tan sovint a la vida, que és una més i segurament amb un parell de setmanes la gent se n'haurà oblidat. Però escrits com aquests ens ajuden a recordar les injustícies que es cometen. Gràcies!

davidcuencadavidcuenca blog, 03-06-2013 21:22:18

Hola! Gràcies pels comentaris, que escassegen i són molt ben vinguts.
Miquel, coincideixo amb tu: l'actual directiva no té el nivell humà que correspon a un club de la grandesa del Barça, i gestiona el club com si fos una finca de la seva propietat. No és que m'agradi que el barcelonisme es divideixi, però no vaig poder evitar alegrar-me'n quan vaig sentir xiulets en el moment que l'Abidal donava les gràcies a la directiva en el seu homenatge. I estic també d'acord que l'Abidal podia afrontar perfectament el rol de jugador de rotació.
Neus, sé que el funcionament del món em desmenteix cada dia, però sóc del parer que la vida al final posa tothom al lloc que li correspon...

davidcuencadavidcuenca blog, 03-06-2013 21:28:18

Nou article

miquelpubillgarcia, 04-06-2013 20:56:32

ara cal esperar que Neymar agafi el rol que li correspon,és molt bo però a distància de Messi.Si l´"invent" surt bé,serà la repera.

davidcuencadavidcuenca blog, 05-06-2013 20:56:14

Jo també ho espero, Miquel. És el que comentava en un altre article: cal ser optimismes i pensar que sortirà bé. Pel que fa a la qüestió del rol que li pertoca, les seves paraules el dia de la presentació tenen bona pinta...

miquelpubillgarcia, 05-06-2013 21:51:29

sembla un noi cult,sap on ha vingut i què s´espera d´ell.

davidcuencadavidcuenca blog, 06-06-2013 23:50:25

Bé, jo no sé si és gaire culte, però en tot cas l'important és que toqui de peus a terra. Si és així, pot ser un jugador molt important

miquelpubillgarcia, 07-06-2013 23:19:21

EM FA POR QUE NO DONIN OPORTUNITATS A DEULOFEU,ÉS UNA "PERLA"

davidcuencadavidcuenca blog, 10-06-2013 18:12:03

Sí que ho és, però també diuen que el cap encara no el té del tot ben moblat. Això sí: el que no pot ser és que un jugador de la seva qualitat se'ns escapi. Potser el millor seria una cessió...

miquelpubillgarcia, 10-06-2013 21:44:47

amb Isaac Cuenca,no ha anat bé...

davidcuencadavidcuenca blog, 11-06-2013 23:09:01

Tens raó, i prou que em dol aquest cas! El problema és que no hi caben tots, però en principi Deulofeu és especial. Podria marcar una època. El millor seria entrar de mica en mica, com en el seu moment va fer Leo Messi. El mal són aquests contractes que obliguen a pujar els jugadors al primer equip: si poguessin combinar una mica més el primer equip i el filial. seria millor per a tothom.

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: